iPixel Test

Bildkvalitén avgör hur ”bra” ditt slutresultat blir beroende på val av storlek och mått du önskar. Ju sämre bild kvalité och större storlek desto pixligare blir motivet. En pixel betraktas oftast som en punkt med viss färg inom specificerad placering. Flera pixlar tillsammans skapar ett foto som våra ögon kan betrakta och ta del av. För bra kvalitet är upplösningstäthet och antal pixlar per längdenhet viktigt. Till exempel, väldigt få tryckerier hade rekommenderat (val av större canvastavlor) att framkalla ett foto som är fotograferat med en iPhone jämfört med en systemkamera. iPhone kameran är väldigt bra men systemkameran resulterar till betydligt högupplösta kvalitativa foton.

Att förstå bildstorleken är inte alltid så enkelt men via vårt iPixel verktyg kan du enkelt analysera dina foton du funderar på att framkalla på canvas. Vi har utvecklat verktyget och tagit det till en ny nivå, därmed erhåller du även en snabbanalys, som kan ge dig en förståelse för hur kvalitativt ditt foto är.

Analysera dina bilder via vårt verktyg & få en snabbanalys direkt!
Filnamn
Bredd
Höjd
Storlek
 =
=
=
=

px
px
Byte

Snabbanalys:OBS: Inga bilder laddas upp på sajten, verktyget analyserar filen enbart grundläggande online.
Notera: Verktyget finns för att kunna ge dig en förståelse av hur kvalitativ ditt foto är.
Är du osäker? då bör du kontakta företaget du väljer att framkalla ditt foto på canvas hos för en noggrannare analys.

Mer om bildupplösning & kvalitet

När man beställer en fotoprodukt på nätet så vill man självklart ha ett resultat som är överens med ens förväntan dvs. ha hög kvalité. Vissa nöjer sig med lite sämre kvalité men majoritet strävar efter det bästa. Det är nog inte optimalt att framkalla sina bilder från smartphone till en stor canvastavla. Detta eftersom att vi tror att du kommer att bli missnöjd men däremot skulle du framkalla ett lagom stort kollage eller en fotomugg då ska det inte vara några problem. Ett tips är att alltid använda sig av en bra kamera och ta högupplösta bilder, systemkamera är verkligen ett bra alternativ. Har du fotograferat dig hos en fotograf då behöver du inte vara orolig för pixlar i alla fall. Du kan läsa mer hos wikipedia.org om bildkvalitet och pixlar.