Canvastavlor

Att inreda med canvastavlor börjar bli en häftig trend i Sverige. Inte nog med att det är en fin väggdekoration – det är även en utmärkt present till dina närstående. Anledningen till att det har blivit populärt på nätet är bland annat för att man kan tillverka sina egna canvastavlor. Indirekt är det du som är konstnären eftersom att du äger fotot som du vill framkalla. Du kanske vill framkalla bilder på dina barn, din familj eller något moment i livet som återskapar minnen som du kan realisera på en canvastavla. Du vet väl även om att du kan beställa dina canvastavlor online betydligt billigare? Det kan nästan skilja upp till 40% om du väljer ett tryckeri på stan i jämförelse till på internet. Många letar även efter färdiga motiv på tavlor och det är inget fel på det. Du kanske vill ha Big Ben i sovrummet eller en bit av Eiffeltornet i soldnedgång? IKEA och många andra företag har ett grymt sortiment att välja från.

Canvas foto

Kvalitén på canvastavlor kan variera

Canvas (Kanvas Wiki) är synonym till målarduk och det är samma material som används i segel. Förr i tiden brukade kända konstnärer som Picasso, Leonardo da Vinci och många andra skapa konstverk på Canvastavlor. De flesta canvastavlor foto tillverkas på bomull men även kvalitén på tyget varierar. Att mäta kvalitén på canvasen är inte komplicerat. Ju mer den väger desto finare är materialet och därmed stabilare. De flest tryckerier använder sig av bra material som är 300g och mer men det finns även ”canvaskopior”. Dessa kopior är i betydligt sämre kvalitet och inte tillräckligt kvalitativa som äkta canvas.

Montera din canvastavla själv

Eftersom att det är du själv som är konstnären när du skapar din canvastavla så kan du likaväl även montera tavlan själv – det är lättare än vad du tror! Du har lyckats ta det perfekta fotot och du har skickat in den till ett canvas tryckeri och – mitt råd är att välja självmontering. Du sparar inte enbart pengar på frakten utan slipper även betala för monteringskostnaden och du kan känna dig stolt över din canvastavla som du själv har monterat. Kilramarna får du oftast med i paketet så det enda du behöver är utrustning dvs. en häftpistol, vinkelhake och tålamod. Med vinkelhaken kan du kontrollera att kilramarna är perfekta och tack vare häftpistolen kan du sakta men säkert häfta canvasduken på ramarna. Kom ihåg att dina canvastavlor kommer att hänga på väggen ett par år framåt därför är det viktigt att ha tålamod när du monterar så att canvasduken inte förstörs.