Att tänka på vid framkallning

Ett foto säger mer än miljoner ord och kan beskrivas utifrån väldigt många metoder och egenskaper. En förstoring av ditt eget foto på canvas förblir unikt och personligt. Canvastavlan fungerar utmärkt som en present eller i samband med att skapa en trevlig inredning hemma hos sig själv eller på kontoret.

De senaste åren har canvas foto blivit allt mer populärt i Sverige. Vid sökning på Foto på Canvas på svenska Google får du upp tiotals företag och butiker som erbjuder canvastavlor. De flesta levererar i hela landet och erbjuder oftast storleken du söker och vissa erbjuder även fotoeffekter så att du kan omvandla ditt motiv till unik konst.

3 Framkallningsmissar att undvika

En canvastavla kan kosta allt ifrån ett par hundra kronor upp till två tusen och anses som en långsiktig investering för många. Tavlan kommer att hänga på väggen ett par år framåt eller vem vet kanske även livet ut? För att minska sannolikheten för besvikelse har vi beskrivit en kort sammanfattning på tre punkter på vad du ska tänka på vid val av framkallning av ditt foto på canvas.

1. Kvalitén är väldigt viktig vid framkallning. Ingen vill ha en suddig eller en kvalitativ canvastavla med pixlar som sticker ut och stör ögonen. Därför är det viktigt att känna till att större delen av kvalitén kan du som kund påverka innan själva beställningen. Ett foto bör först och främst vara högupplöst. Högupplösta foton styrs av många faktorer men allra viktigast är pixlar. Flesta canvas butiker har ett minimum krav på antal pixlar ditt foto ska vara. Vi har lanserat vårt verktyg iPixel-Test så att du enkelt kan analysera och ta emot rekommendationer på hur kvalitativa dina bilder är innan du bestämmer dig för att framkalla det.

2. Ska du beställa många canvastavlor så be gärna tryckeriet om en kundgaranti. Om tryckeriet levererar kvalitativ canvas så bör de kunna erbjuda en garanti som gäller om du lyckas hitta ett fel eller är missnöjd med motivet. Detta är också ett bra argument när man väljer rätt online företag på Internet.

3. Leveranstid och villkor. Några canvas tryckerier erbjuder snabba leveranstider och bra villkor. Ska du ha din canvastavla till helgen och ge bort det som en present är det viktigt att du bekräftar med tryckeriet att de levererar efter dina önskemål och leveransvillkor.

Framkalla smartare på nätet

Nu vet du precis vad du ska tänka på om du framkalla dina bilder på nätet. Det spelar faktiskt ingen roll om du ska beställa personligt tryck eller skicka efter en vanlig och hederlig fotoframkallning förstoring, stressa aldrig igenom din beställning! Det finns många bra framkallningstjänster att välja mellan och därför ska du alltid jämföra och läsa andras recensioner innan du beställer.